Kupnjom internetske stranice ili trgovine dobivate internetsku stranicu, njenu grafičku i sadržajnu sliku i to sve je vaše vlasništvo. Domena, hosting i tehničko održavanje se plaćaju odvojeno i iznajmljuju se na određeno vrijeme (najmanje na 1 godinu).

U slučaju da ste kupili internetsku stranicu ili trgovinu od nas, prvu godinu imate besplatno održavanje, hosting i domenu. Nakon godinu dana, dobit ćete e-poštu od nas s upitom da li želite obnoviti svoju domenu, hosting i tehničko održavanje.

Domena je vaša internetska adresa preko koje korisnici mogu posjetiti vašu internetsku stranicu. Registrira se putem internetske usluge koja se zove registar domena. Bavi se registracijom, obnavljanjem i upravljanjem domena. Svaka je domena jedinstvena i nije moguće registrirati dvije identične domene. Stoga je prije registracije domene potrebno provjeriti je li ona još uvijek dostupna ili ju je netko već uzeo u zakup.

U slučaju da želite provjeriti je li domena dostupna ili je želite registrirati, kontaktirajte nas.

Nakon kupnje, domena vam pripada samo za razdoblje za koje ste je uzeli u zakup (najmanje 1 godinu), a zatim (ako je ne obnovite) ponovo je dostupna za kupnju drugim korisnicima. Zato je vrlo važno pratiti slijed vaše domene. Možete je izgubiti jer će je kupiti neko drugi.

Vaš pružatelj usluga gostovanja trebao bi vas pravodobno obavijestiti i obnoviti vašu domenu uz naknadu. U slučaju da zakup domene dogovarate sami, napišite upozorenje da se ne biste neugodno iznenadili da se na vašoj internetskoj adresi odjednom pojavi potpuno drugačija internetska stranica.

Internetska stranica je slična programu. To znači da mora biti postavljena ili instalirana na računalu kojeg zovemo server ili poslužitelj.

Serveri su računala koja su uključena 24 sata dnevno. Na taj način je vaša internetska stranica uvijek dostupna s bilo kojeg mjesta na svijetu.

U slučaju da imate hosting kod nas, server također redovito izrađuje kopije vaše internetske stranice ili trgovine i e-pošte, što je vrlo korisno posebno u slučajevima kada se nešto na internetskoj stranici sruši ili se izgube vaši bitni podaci.

Kad izvođač za vas postavi internetsku stranicu ili trgovinu, on se pobrine za to da sve pravilno funkcionira. Međutim, sa svakim ažuriranjem i promjenama na internetskoj stranici, može se promijeniti i nešto drugo. Na primjer, tijekom ažuriranja često se događa da neki obrasci, animacije, funkcije itd. prestanu raditi. Moguće je i da se na vašoj internetskoj stranici pojavi virus, da vam provale u internetsku stranicu ili da se sruši cijela vaša internetska trgovina. Ovu situaciju nikad nije moguće unaprijed predvidjeti, stoga je vrlo korisno imati pouzdanog pružatelja usluga koji vam pruža tehničku pomoć i dostupan vam je svaki dan u godini.

Za tehničko održavanje plaćate unaprijed za razdoblje od najmanje jedne godine. Kao rezultat toga, programeri osiguravaju da vaša internetska stranica radi neometano i rješavaju probleme u roku od 24 sata od prijave pogreške.

Korisnici koji su kod nas zakupili tehničko održavanje se tretiraju kao prioritet i njima se ne nadoplaćuje naknada za hitne radove. Osim toga, mi se brinemo za hitna sigurnosna ažuriranja internetskih stranica.