WordPress je najčešće korištena platforma za izradu internetskih stranica, trgovina i portala. Upravljanje stranicama, dodavanje sadržaja, galerija, izrada internetskih obrazaca i drugi zadaci za prosječnog korisnika su potpuno jednostavni. Bilo da se radi o jednostavnom blogu, odredišnoj stranici, internetskoj trgovini ili zahtjevnoj internetskoj stranici tvrtke, WordPress je pravi izbor za vas.

To je razlog zašto je WordPress platforma koju programeri najčešće koriste, jer je mogu uređivati i klijenti sami. Prema statistici, čak 26,6% internetskih stranica izrađeno je pomoću WordPressa.

Zašto je ova platforma tako cijenjena? Koje su njene glavne prednosti i najvažnija svojstva?

Kako pomoću WordPressa dizajniramo profesionalnu internetsku stranicu?

Najvažnija značajka WordPressa je ta što korisniku nudi mogućnost dizajniranja jednostavne i zahtjevne internetske stranice, čak i ako nije vješt u programiranju i u programskim jezicima kao što su HTML i PHP. WordPress pomoću dodatka WooCommerce omogućava i izradu manjih internetskih trgovina.

Iako je vrlo jednostavan za uporabu, još uvijek je potrebno imati znanje HTML-a, CSS-a, JavaScripta i PHP-a u slučaju da želimo napraviti profesionalnu internetsku stranicu koja će biti prilagođena za prodaju vaših proizvoda i usluga. U samom WordPressu, mnogo se stvari može napraviti bez ikakvih problema, ali je za zahtjevnije klijente prilično ograničen.

U slučaju da trebate izradu profesionalne, lijepo dizajnirane i marketinški usmjerene internetske stranice i trgovine izrađene na WordPressu kontaktirajte nas i mi ćemo vam pripremiti cjenovnu ponudu.

Jednostavno i brzo upravljanje funkcijama

WordPress je sinonim za brzinu i lakoću, posebno kada je riječ o dizajniranju tekstualnog sadržaja koji objavljujemo na blogu ili internetskoj stranici. Razlog za to je korisnička upravljačka ploča i uređivač teksta koji su jednostavni za uporabu i imaju mnoge iste značajke kao Word. Tako imamo osjećaj familijarnosti već pri prvoj uporabi i odmah možemo napisati sadržaj, oblikovati ga, dodati slike i videozapise i sve što želimo objaviti na internetskoj stranici. Međutim, ako želimo urediti neke dodatne funkcije ili napraviti nešto po mjeri, stvar se može bez problema isprogramirati. Tu nastupamo mi i učinimo internetsku stranicu profesionalnom i dovedemo nove klijente. Ali vi ćete ipak još uvijek moći uređivati sadržaj i slike.

WordPress je programska oprema otvorenog koda za upravljanje internetskim sadržajem s neograničenim brojem dodataka koje su izradili vanjski suradnici ili iskusni korisnici. To znači da gotovo ne postoji nešto što WordPress ne može da učini. Tako se WordPress transformira u personaliziranu platformu za upravljanje sadržajem, sukladno s različitim željama.

Kada WordPress nije prikladan za izradu internetske stranice?

WordPress nije prikladan kada nam trebaju prilagođene internetske stranice koje su savršeno prilagođene određenom klijentu. Osim toga nije pogodan za izradu većih portala i trgovina. U takvom slučaju svakako preporučujemo izradu prilagođenog internetskog portala, što znači da programiramo od početka do kraja. Problem WordPressa je i brzina, jer nije tako optmiziran. Međutim, to je sve sasvim dovoljno za obične korisnike, male i srednje tvrtke.

Za velike tvrtke koje žele internetsku stranicu, trgovinu ili portal potpuno po mjeri i prilagođeno za njih, s puno funkcija, definitivno preporučujemo da se ona programira po mjeri.